AL-KO KE 1800/40s láncfűrész leégett

alko al-ko láncfűrész ALKO KE 1800/40s láncfűrészgond

AL-KO HW 601 Házi vízellátó hibáról lejjebb olvashat.

Ezt a leírást egy AL-KO KE 1800/40s típusú láncfűrész hosszútávú tesztnek is olvasható, egy általános felhasználó szemszögéből.

Vettünk egy ALKO KE 1800/40s típusú láncfűrészt 2009 Április 24-én. Ez annyit jelent, hogy teljesítménye 1800W, és a penge hosszúsága 40cm. Az "s" jelölés a szerszám nélküli lánc feszesség után állítási lehetőséget jelenti.

Gyári dobozból kicsomagolva össze akartuk rakni, de nem sikerült. Egy alkatrész hiányzott belőle gyárilag, egy fogaskerék. Ez a fogaskerék hajtja meg a láncot. Két hetet kellett várni mire hoztak egy új gépet.

alko saját ALKO KE 1800/40s

A mi AL-KO KE 1800/40s láncfűrészünk

A szomszédom ekkor vett egy márkátlan kínai láncfűrészt, aminek a teljesítménye hasonló. Árban majdhogynem a fele. Kívülről semmilyen ismertető jel nincs, csak annyi hogy kék.

Az ALKO láncfűrészemmel egy ~7m hosszú és ~15÷20 cm vastag nyírfa törzsét vágtuk össze.

A 2009-es évben az ALKO láncfűrészünkkel néha-néha kisebb fákat, gallyakat vágtunk. A láncfűrész összességében nem ment a 2009-es évben 4-6 órát.

alko al-ko láncvezető ALKO KE 1800/40s

A láncvezetőn látszik, hogy nincs rajta kopás

kék láncfűrész

A kék láncfűrész. Jelentős használat látszik rajta.

alko láncfűrész teszt hiba leégett motor ALKO KE 1800/40s

Láncfűrész szétszedés közben

Körülbelül 6 órai munka során az ALKO láncfűrészhez adott gyári OREGON lánc úgy megnyúlt, hogy a gép után állítási lehetőségei nem tudták megfeszíteni a láncot. 2009 szeptembere és 2010 szeptembere között nem volt szükségem a láncfűrészre, ezért nem csináltattam meg azonnal a gépet.

Azért közben elkezdtem utánajárni mit tudok csinálni a lánccal. A láncot az egyik szerviz javaslatára úgy tudtuk rendbe hozni, hogy két láncszemet kivetettünk. A szerviz elmondása szerint az ALKO láncfűrészek gyári láncával nem egyszer előfordult hasonló eset. A szervizben járva érdekes dolgot láttam. Egy raklap meg volt magasítva, kb. 1 m mély dobozt alakítottak ki belőle. Ebben a kb. egy raklap alapterületű 1 m mély dobozban ilyen ALKO láncfűrészek burkolatai voltak.

Mint minden ember én is megkérdeztem, ez mi, ezek használt dolgok? Válasz megdöbbenésemre az volt, hogy vannak ezekkel problémák.

Elsőre azt mondtam magamban, hogy akik ezeket használták biztos fakezűek voltak. Nálam nem lehet ilyesmi, mert műszaki ember lévén vigyázok az elektromos eszközökre. Általában semmilyen elektromos eszközöm nem szokott tönkremenni. Pedig vannak közötte márkátlan, kínai gépek is.

2010 szeptemberében egy kerti munkához ismét szükség volt a láncfűrészre. Láncot megcsináltattam, meg is éleztettem. Nagy örömmel elkezdtem használni.

Használat abból állt, hogy a 5x7.5 cm keresztmetszetű fenyő gerendákat bejelölve az ALKO láncfűrésszel levágtam, megfaragtam. Egy ilyen gerenda levágása ezzel a géppel pár perc. Amennyiben az ALKO láncfűrész megfelelően működik.

Az ALKO láncfűrész a harmadik ilyen gerenda levágása közben elkezdett fordulatszámot veszíteni, és utána fekete füst mellett abbahagytam a használatát.

alko al-ko láncfűrész teszt hiba leégett motor alkatrész

Láncfűrész ennyi munka utáni műanyag fogaskerék kopása vitatható

alko al-ko láncfűrész teszt ALKO KE 1800/40s

Látható működés közben a körtűz. Közben keletkező éget szagot sajnos a fénykép nem tudja visszaadni.

Az ALKO láncfűrész megadta magát, motorja leégett. Még működik, de füstöl és folyamatosan éget szagot bocsájt ki a motortérből.

Mivel a garancia lejárt az ALKO láncfűrészünket szétszedtük, és egy házi vizsgálatnak tettük ki.

Motorját kiszedve rögtönzött munkapadon elindítottuk, a hiba keresésére. A hiba a képen látható.

Az ALKO láncfűrészt jelenleg nem éri meg megjavítatni. A motorhoz pótalkatrész nincs, a tekercselés meg ~8-10000 Ft nagyságrendű. Természetesen az egy év garancia lejárt. A gép nagy túlzással maximálisan ~ 10 órát ment.

Van nekünk egy ALKO házi vízellátónk is. Azzal lévő problémákkal lejjebb olvashat. A szervizben már többet költöttem rá mint a gép újkori ára.

alko al-ko láncfűrész teszt ALKO KE 1800/40s

Meglepő néhány részlet hasonlósága

ALKO KE 1800/40s láncfűrész alkatrész

Meglepő néhány részlet hasonlósága

Amennyiben legközelebb láncfűrészt vásárolok, a következő két választást fogom megvizsgálni:

  • Vagy megveszem a legolcsóbb kínai láncfűrészt valamelyik bevásárló központban, úgy, hogy a garancia idő a lehető leghosszabb legyen. Számítva arra, hogy a gép utána eldobható.
  • Vagy veszek egy márkás láncfűrészt, benzinest, vagy villanyt. De semmi képen nem veszek középkategóriásnak mondott terméket, mert annál megfizetjük a márkanevet, de a minősége nem különbözik egyik bevásárló központban kapható olcsó láncfűrésznél.(mondjuk az ALKO láncfűrész is kínai, de német tervezés...mondta a forgalmazó)

Mivel nekem az ALKO termékekkel folyamatos problémám volt, én soha többet ALKO terméket nem veszek.

Jótálási jegy innen letőlthető (pdf)

Természetesen a szomszéd végighajtotta a "kék" láncfűrészét. Építkezett vele. Az egész évben ment, és még megy ma is...

2010 szeptember hó

AL-KO HW 601 Házi vízellátó hiba, elromlott

AL-KO HW 601 Inox Házi vízellátónk elromlott. Összesen négy nyarat ment. Ennél a gépnél elkövettük azt a hibát, hogy egy költözésnél elvesztettük a garancia levelet. Ilyet Al-ko termékkel soha nem szabad megtenni.

AL-KO HW 601 Inox Házi vízellátónk nyaranta volt használva. Kertlocsolás, autómosás, stb. célokra. A házi vizellátóra nem volt rákötve öntöző rendszer, hobbi célokra volt használva.

AL-KO HW 601 Inox Házi vízellátónkat már a megvásárlást követő évben javíttatni kellett. A nyomáskapcsolója beázott. Végülis csak a rácsöppenő párát nem bírta. Gondolom tevezéskor ez nem volt szempont.

AL-KO HW 601 Inox Házi vízellátó

A mi AL-KO HW 601 vízellátónk hasonló. Én soha többet nem veszek Al-ko terméket.

AL-KO HW 601  vízellátó alkatrész

AL-KO HW 601 Inox Házi vízellátó szétszedve,
mintha egy ~10 éves gép lenne. Rozsdafoltok, vízkő, stb...

Tavasszal elővettük a házi vizellátónkat, amely el sem indult. Télen pincében van, fagymentes helyen. A szívattyú motort kézzel kellett megforgatni. Gondoltuk, hogy vízkő lerakódás lehet a probléma. Ezután beindítottuk a szivatyút, és meglepően nagy zajjal ment.
Ezután szétszedtük és megvizsgáltuk a AL-KO HW 601 Inox Házi vízellátónkat.

AL-KO vizellátó egyértelműen csapágyas lett. Szétszedéskor megvizsgáltuk, mi történhetett.

A motort szétszedve a csapágyon rozsdafoltok láthatóak. A csapágyhoz befolyt a víz. A szimeringet vizsgálva nem volt semmi észrevehető. Viszont a szimering a főtengelyen nem zárt. A főtengelyt megvizsgálva a fötengely korróziója látható. A szimering a korrodált felületen nem zár, ezáltal a víz be tudott folyni a csapágyhoz. Itt alapvetően anyagminőségi hibával találkoztunk. Vajon mi vezette a gyártó céget arra, hogy a vizben álló alkatrész csak a vizet nem bírja hosszabb távon.

Nem kell ahoz szakértőnek lenni, hogy mi történhet ha a víz befolyik a csapágyon keresztül a motortérbe, és valaki éppen a vízellátóval mezitláb a vizben lépkedve egy nyári napon locsol. Az orosz búvárszivattyúk ilyen esetek miatt életveszélyesek voltak.

AL-KO HW 601 Inox Házi vízellátó főtengely

A házi vízellátó motor főtengelyen erős korrozió nyoma látható, mely a főtengely igen silány anyagminőségére utalhat.

AL-KO HW 601  vízellátó főtengely és csapágy

Látható a csapágyon lévő rozsdafolt.

Gyakran kapok levelet, ahol mindkét gép esetében a felsorolt hibákat elemzik. Az egyik érdekes levél a következő megfogalmazással élt, mely a gyártócég üzletpolitikájára jellemző:

"Szerintem mindegy, hogy csak egyszer veszünk ilyen nevű terméket (mármint nekik). Valószínűleg a jól tervezett üzletpolitika így is meghozza a várt eredményeket. Nem lesz piacvezető termékük, nem lesz akkora értéke a terméknévnek.. ? Bizonyára nem is cél, mert a versenyt nem a termék nyerte meg.
De kinek van ideje mindennek utánajárni, megkérdezni szervizest, megtudni mi van benne, milyen tartós…
Hétvégén kell egy láncfűrész, bemegyek a barkácsáruházba és veszek egyet, mert olcsó.
Ha a Stihl árát nézem már beleférne az időmbe, hogy utánanézzek / kérdezzek mi is a jó választás.
Ebből pedig következik, hogy elhiszem, hogy a kínált termék is hasonló tulajdonságokkal bír (a formain túl is) mint az üzembiztosnak ismert drágább társa.
Hát tévedünk; hagyjuk magunkat becsapni és fizetjük a tanulópénzt.."

Várnám olyan emberek jelentkezését, akiknek hasonlóan elfüstölt az ALKO elektromos láncfűrészük, vagy a házi vízellátójuk a garancia idő lejárta után nem sokkal. e-mail:info@statikus.com

2011 április hó

Minap újjabb levelet kaptunk, melyet szinte formázás nélkül megosztunk(természetesen a hozzájárulást megkértük a levél írójától):

Szia !
Olvastam a láncfűrészes kalandod, nos nekem pontosan ugyanez a típus van és ugyanaz a hiba is - igaz nem 10 óra után, hanem kb. 40 mázsa tűzifa felfűrészelése után, miközben használhatatlanná nyújtott 1 láncot is ami kb 10x lett közben köszörülve. De több hiba is föllépett, amit közben javítgattam.
1.) Kezdte azzal, hogy az elektromos fék kezdett megbízhatatlan lenni - lekapcsolás után elvileg másodperceken belül megáll a lánc egyre többször kellemetlenül hosszan tovább pörgött.
2.) Aztán jött az első amperszag (füst). Elég gyorsan reagáltam így nagyobb baja nem lett. Szétszedtem, kipucoltam a szénkeféket - szag elmúlt - a gépet tovább lehetett használni. Elég hülye konstrukciós hiba, hogy az olajos porral szennyezett levegő szellőzteti a motort. Ragacsos fapor elszennyezi a motort, szenesedik, vezetővé válik - lehet, hogy ez is okozza a körtüzet. Nagyot segítene fordított szellőztetési irány, vagy jobban megválasztott levegő bemeneti nyílás. Alul a lánc alatt a lehető legrosszabb ! Lehet hogy szándékos - fogyócikkből él a kapitalista :-)
3.) Aztán egy jó darabig így használható volt, mígnem kezdett bizonytalanná válni a bekapcsolás is - elég keményen kellett bekattintani a kapcsolót (billentyűt húzni utána a gombot benyomni - durvábban kattan megbízhatóbban kapcsol)
4.) Ezután a kikapcsolás vált bizonytalanná, pofon kellett csapni a gépet. Miután ez is egyre gyakoribbá vált úgy döntöttem elérkezett az újabb szétszedés és a kapcsoló vizsgálatának az ideje.
Ez sok mindenre választ adott. A nehéz bekapcsolás a kapcsoló faporral való elszennyeződése és az érintkezők elszennyeződése okozta. A megbízhatatlan kikapcsolást az elszennyeződött érintkezők megnövekedett átmeneti ellenállása, szikrázás, összesülés. Az elektromos fék megbízhatatlanságát ugyanez - ugyanis a kapcsolóban van egy másik kontaktus ami kikapcsoláskor zár(ná valószínűleg a motortekercseket rövidre, azzal fékez).
Na az is felmondta a szolgálatot.
Kapcsolót kipucoltam, gép újra viszonylag hosszú időre használhatóvá vált.
5.) Majd újra kezdte, hogy az elektromos fék nem fékez.
6.) Legutóbb ismét amperszag és teljesítménycsökkenés. Azóta betegszabadságon” van - közben kitakarítottam egy kissé, menetzárlatot nem láttam - lehet nem néztem meg eléggé, szénkefék még jól érintkeznek.
Kipróbáltam - nem tetszik megy de (elektromos kisülésre jellemző) pukkanó hangot hallottam belőle néhányszor kb 1 perc próba alatt. Valószínűleg haldoklik és ugyanaz lehet a baja mint a tiednek, csak talán 40 munkaóra után. Még egyszer kitakarítom, megvizsgálom alaposabban, de alighanem másikat kell vennem. És nem AL-KO-t.
Szerintem alul van méretezve a motor, ráadásul az olajos fűrészporos levegő beszívása konstrukciós hiba.
Most néztem, az AL-KO ezt a típust a saját honlapján nem is reklámozza, hanem csak egyetlen típust 10%-kal nagyobb motorteljesítménnyel és 20%-kal kisebb láncsebességgel - ez erősebb motorra kisebb vágóteljesítményt jelent.
Lehet rájöttek valamire.
No ennyi - a lényeg - olvasván hogy jártál, gondoltam megírom hasonló kalandjaim ugyanazzal a típussal.
Most már csak az a kérdés, hogy most milyen gépet vegyek...
Jó láncfűrészelést !
KovA
2011. április 7.